Чабанівська селищна рада
Київська область, Фастівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Безпечне освітнє середовище

Дата: 07.11.2022 16:49
Кількість переглядів: 116

Фото без опису03 листопада 2022 року команда управління Державної служби якості освіти у Київській області на базі Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області в змішаному (офлайн/онлайн) форматі провела зустріч із теми: «Безпечне освітнє середовище у закладі освіти: нові виміри». 

У заході брали участь начальники відділів/управлінь освітою, директори, заступники директорів, психологи закладів загальної середньої освіти Фастівського району Київської області. 

Начальник управління Державної служби якості освіти у Київській області Лілія КРЕВСЬКА зауважила, що попри російську агресію наші діти пішли до школи, і ми повинні створити їм усі умови для навчання у безпечному та комфортному освітньому середовищі, наскільки це можливо сьогодні.

З вітальним словом виступила Олена СОБОЛЄВА, в.о. селищного голови Чабанівської селищної ради – секретар ради.  Вона подякувала освітянам за роботу та наголосила, що створення безпечного освітнього середовища – це першочергове завдання для громади.

Ірина ЛІЩУК, директор Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» Чабанівсьої селищної ради Фастівського району Київської області відзначила високий професіоналізм педагогів ліцею в організації освітнього процесу в умовах воєнного стану. Директор ліцею зазначила, що саме завдяки налагодженому процесу дистанційної освіти, ліцеїсти мали змогу продовжити навчання, взяти участь і стати переможцями конкурсів, предметних олімпіад Всеукраїнського рівня. Троє випускників отримали золоті медалі за високі досягнення у навчанні.

Наталія КОВАЛЬ, практичний психолог Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» розповіла про те, як організовано роботу психологічної служби у навчальному закладі, враховуючи реалії сьогодення.

Наталія КОВАЛЬ наголосила на перевагах проведення щоденних онлайн - зустрічей з практичної психології для всієї великої родини ліцею – вчителів, батьків, дітей. Під час таких зустрічей всі учасники освітнього процесу  навчаються долати тривогу, розуміти свої емоції, підтримувати один одного та  імпровізувати в будь-яких життєвих обставинах. 

Олександр СКРИПКА, заступник начальника Фастівського районного управління ГУ ДСНС України у Київській області розповів учасникам заходу про оптимізацію системи цивільного захисту закладів освіти щодо вирішення основних завдань в умовах воєнного стану. Наголосив на важливості проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо дій в надзвичайних ситуаціях у період воєнного стану, створення класів безпеки у закладах загальної середньої освіти. 

Микола ПОЛІЩУК, представник піротехнічного підрозділу ГУ ДСНС України у Київській області ознайомив з порядком поводження з вибухонебезпечними предметами та продемонстрував їх муляжі, розповів про порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів.

Отже, під час проведення заходу «Безпечне освітнє середовище у закладі освіти: нові виміри» мова йшла про ментальне здоров’я вчителів, батьків, дітей у час війни. Були надані рекомендації директорам закладів освіти як організувати психологічну підтримку учасників освітнього процесу та як підтримати свою команду; педагогам – як взаємодіяти з батьками та учнями, як стати опорою та підтримкою для дітей, як віднайти персональний та колективний ресурс.

Хоч війна внесла корективи в освітній процес, але це не завадить нам залишатись психічно здоровими, розвиватись та здобувати освіту.

Тож маємо докласти максимум зусиль, щоб освітнє середовище у закладах освіти було безпечним та комфортним для всіх учасників освітнього процесу.

Тримаймо стрій, освітяни! Бережімо себе, свої сім'ї і нашу освітянську родину! Разом до ПЕРЕМОГИ!!!

                                                                          

Заступник директора з навчально-виховної роботи
Новосілківського академічного ліцею «Ерудит» 
Валентина РУДНІК



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних