Чабанівська селищна рада
Київська область, Фастівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо зміни тарифів на послугу з постачання теплової енергії з жовня 2021 року

Дата: 22.09.2021 17:26
Кількість переглядів: 168

Доводимо до Вашого відома, що КП «Керуюча компанія Новосілки» має намір з жовтня 2021 р. здійснити зміну тарифів на послугу з постачання теплової енергії: для бюджетних установ та інших організацій – 2219,71 грн./Гкал. (з ПДВ),  для населення – 2219,71 грн./Гкал. (з ПДВ),  а саме:

Показники

Населення, (грн.коп./Гкал)

Бюджетні установи та інші організації, (грн.коп./Гкал )

Структура тарифу з ПДВ, в ч.т.:

2219,71

2219,71

- прямі матеріальні витрати

1199,86

1195,50

- прямі витрати на оплату праці

233,25

233,25

- прямі витрати

72,85

72,85

- загальновиробничі витрати

40,60

40,60

- адміністративні витрати

227,92

227,92

- витрати із збуту

27,50

27,50

- обігові кошти 2%

47,77

52,14

- ПДВ - 20%

369,95

369,95

Діючий тариф на послугу (з ПДВ)

1750,78

2536,52

Дата останнього перегляду  тарифів на послуги

26.07.2018р.

Відсоток підвищення/зменшення тарифу

+26,78

-12,49

Відсоток відшкодування затвердженим тарифом собівартості

78,9

100

 

На виконання вимог Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України №130 від 05.06.2018 року, Комунальне підприємство «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної  ради  Фастівського району Київської області повідомляє про намір щодо зміни діючих тарифів на послуги теплопостачання для населення, бюджетних установ та інших організацій.

Відповідно до пункту 11 Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 року №869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги», з метою забезпечення відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням та постачанням теплової енергії, та відповідно наданням послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, перегляд тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води та їх структури здійснюється уповноваженим органом кожного року (до початку опалювального періоду) за заявою ліцензіата (суб’єкта господарювання).

Перегляд тарифів у сфері теплопостачання пов’язано зі змінами чинного законодавства та зміною вартості складових витрат економічно обґрунтованої вартості даних послуг, які і формують структуру тарифів.

Структура тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії, додається.

Відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» ціною послуги з постачання теплової енергії є тариф на теплову енергію для споживача, який визначається як сума тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії.

Розраховані тарифи на опалювальний сезон 2021-2022 років для споживачів  КП «Керуюча компанія Новосілки» становлять:

  • тариф на послугу з постачання теплової енергії для населення 2219,71 грн./Гкал з ПДВ
  • тариф на послугу з постачання теплової енергії для бюджетних установ та інших споживачів 2219,71 грн./Гкал з ПДВ
  • на виробництво теплової енергії для потреб населення 1992,98 грн./Гкал з ПДВ
  • на виробництво теплової енергії для бюджетних установ/організацій та інших споживачів 1992,90 грн./Гкал з ПДВ
  • на транспортування теплової енергії для потреб населення 189,23 грн./Гкал з ПДВ
  • на транспортування теплової енергії для бюджетних установ/організацій та інших споживачів 188,59 грн./Гкал з ПДВ
  • на постачання теплової енергії для потреб населення 37,50 грн./Гкал з ПДВ.
  • на постачання теплової енергії для бюджетних установ/організацій та інших споживачів 38,22 грн./Гкал з ПДВ

Востаннє тарифи на теплопостачання переглядалися в липні 2018 року, встановлені рішенням виконавчого комітету Чабанівської селищної ради VII скликання Києво-Святошинського району Київської області №163 від 26.07.2018 року.

КП «Керуюча компанія Новосілки» виконано розрахунок тарифів відповідно до вимог Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №869 від 01 червня 2011 року «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» (далі – Порядок) та направлено до органу місцевого самоврядування – Чабанівської селищної ради заяву з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів.

Метою перегляду тарифів є приведення їх до економічно обґрунтованого рівня, який покриває всі витрати в собівартості цих послуг для належного функціонування підприємства.

Тарифи сформовані відповідно до річних планів, економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням ставок податків та зборів, фактичних цін і тарифів на матеріальні, паливно-енергетичні ресурси та послуги.

Найбільшим споживачем теплової енергії є населення – 94,7%.

В умовах постійного зростання складових тарифів, електричної енергії та інших матеріальних ресурсів, мінімальної заробітної плати, прожиткового мінімуму, зміни вартості газу, виникає необхідність перегляду тарифів відповідно до фактичних витрат з виробництва та надання послуг.

Планування витрат на придбання природного газу для виробництва теплової енергії здійснено виходячи із планованих обсягів природного газу, необхідних для провадження діяльності, та середньої ціни природного газу, що склалася протягом опалювального періоду 2020-2021 років, що визначена, як середнє арифметичне значення (відповідно до п. 21-1 Порядку). Ціна природного газу не є сталою і за умовами Договорів постачання природного газу з акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» визначалася щомісяця шляхом підписання додаткової угоди на підставі Прейскуранту.

В розрахунках ціна на природний газ врахована на рівні 6313,22 грн. за 1000 куб.м без ПДВ (з урахуванням тарифів на послуги з транспортування природного газу 124,16 грн. за 1000 куб.м та тарифу на послуги з розподілу природного газу 310,00 грн. за 1000 куб.м, що є більше на 27,7%  від вартості газу врахованого в діючих тарифах для населення та менше на 20,2% для бюджетних установ/організацій та інших споживачів.

Крім того, у зв’язку із існуючим розташуванням інженерних мереж, підприємство здійснює закупівлю частки теплової енергії для населення (175,099 Гкал.) у Малого приватного підприємства «ВПК»  за ціною 1663,52 грн. за Гкал. без ПДВ.

Витрати на придбання електричної енергії для технологічних потреб здійснено виходячи із планованих обсягів електричної енергії та середньої ціни, що склалася за шість календарних місяців, що передують місяцю подання розрахунків тарифів на планований період, та склала 2,63 грн./кВт*год. без ПДВ. Ціна на електроенергію зросла на 23,5%  в порівнянні врахованої в діючих тарифах.

Ріст мінімальної заробітної плати здійснився на 61,2%.

Вартість енергоносіїв  складає 66,3 % собівартості виробництва теплової енергії.

Також, відповідно пункту 12-1 Порядку, у тарифах на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання були враховані обігові кошти за рахунок планованого прибутку в обсязі, що не перевищує 4 відсотків повної планованої собівартості теплової енергії.

Такі кошти спрямовуються ліцензіатом на фінансування витрат, пов’язаних з придбанням природного газу, електричної енергії, а також на інші витрати, пов’язані з виробництвом, транспортуванням та постачанням теплової енергії, визначених структурою тарифів, у разі, коли такі витрати не відшкодовуються діючим тарифом.

 

В результаті перегляду тарифів передбачається вирішення проблеми безперебійного та якісного надання послуг теплопостачання для населення, бюджетних установ та інших організацій.

Встановлення запропонованих тарифів надасть змогу:

  1. забезпечити належну якість та своєчасність надання послуг;
  2. своєчасно виплачувати заробітну плату працівникам підприємства;
  3. своєчасно та в повному обсязі проводити розрахунки з відповідними організаціями за надані енергоносії, виконані роботи та надані послуги.

До 17:00 год. 15.07.2021 року (включно) приймаються в письмовому виді зауваження та пропозиції щодо наміру підприємства змінити тариф на теплову енергію за адресою: с. Новосілки, вул. Озерна, 20, тел. 0 800 300 196, електронна пошта: novosilki@i.ua

Розміщення інформації на офіційному веб-сайті Чабанівської селищної ради вважати основним способом доведення інформації до відома споживачів.

Порівняльний аналіз та структура тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії, надається в додатках.


ДОДАТКИ

Порівняльний аналіз тарифу на послугу з постачання теплової енергії

Структура тарифу на виробництво теплової енергії

Структура тарифу на послугу з постачання теплової енергії

Структура тарифу на постачання теплової енергії

Структура тарифу на транспортування теплової енергії


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.