Чабанівська селищна рада
Київська область, Фастівський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вечірній профілактичний рейд «Підліток» в смт Чабани

Дата: 18.01.2023 19:31
Кількість переглядів: 396

17 січня 2023 року було проведено вечірній профілактичний рейд «Підліток».

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, негативних проявів серед підлітків та дотримання батьками відповідальності за виховання та розвиток дітей, поліцейським офіцером Чабанівської територіальної громади Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області спільно з працівниками Служби у справах дітей та сім`ї Чабанівської селищної ради за участю фахівця із соціальної роботи відділу соціального захисту Чабанівської селищної ради 17 січня 2023 року було проведено вечірній профілактичний рейд «Підліток».

⇒ Відвідано громадські місця смт Чабани (парки, вулиці, дитячі та спортивні майданчики, укриття).

У зв`язку з ситуацією в Україні, пов`язаною з агресією рф значно менше часу діти використовують для проведення дозвілля та потребують спілкування з однолітками. Підлітки для зустрічей та спілкування використовують громадські місця. Було виявлено скупчення підлітків в укритті в смт Чабани по вулиці Юності, буд. 1 та біля торгової точки – магазин «Народний». З дітьми проведено профілактичні бесіди щодо перебування та поведінки в громадських місцях.

Неповнолітніх дітей в  алкогольному та наркотичному стані не виявлено.

⇒ Під час проведення рейду відвідано торгові об`єкти селища міського типу Чабани та проведено інструктаж з працівниками закладів торгівлі про недопущення продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, особам, які не досягли 18 років та попереджено про відповідальність за недотримання чинного законодавства ст.156 ч. 2 КУпАП, ст.15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту, етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів».


ШАНОВНІ БАТЬКИ!

У законодавстві України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях. Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях!

Ст.180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.Згідно зі ст. 255 КУ КпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КУ КпАП вправі складати працівники поліції

Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст. 221 КУ КпАП).Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон України «Про охорону дитинства»:

Ст.20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Діти віком до 16 років з 22.00 до 6.00 години можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи законного представника дитини.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП)

Пам`ятайте, що безпека наших дітей залежить тільки від нас самих !

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.