Чабанівська селищна рада
Київська область, Фастівський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вечірній профілактичний рейд «Підліток» в смт Чабани

Дата: 18.01.2023 19:31
Кількість переглядів: 472

17 січня 2023 року було проведено вечірній профілактичний рейд «Підліток».

З метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, негативних проявів серед підлітків та дотримання батьками відповідальності за виховання та розвиток дітей, поліцейським офіцером Чабанівської територіальної громади Фастівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області спільно з працівниками Служби у справах дітей та сім`ї Чабанівської селищної ради за участю фахівця із соціальної роботи відділу соціального захисту Чабанівської селищної ради 17 січня 2023 року було проведено вечірній профілактичний рейд «Підліток».

⇒ Відвідано громадські місця смт Чабани (парки, вулиці, дитячі та спортивні майданчики, укриття).

У зв`язку з ситуацією в Україні, пов`язаною з агресією рф значно менше часу діти використовують для проведення дозвілля та потребують спілкування з однолітками. Підлітки для зустрічей та спілкування використовують громадські місця. Було виявлено скупчення підлітків в укритті в смт Чабани по вулиці Юності, буд. 1 та біля торгової точки – магазин «Народний». З дітьми проведено профілактичні бесіди щодо перебування та поведінки в громадських місцях.

Неповнолітніх дітей в  алкогольному та наркотичному стані не виявлено.

Фото без опису

⇒ Під час проведення рейду відвідано торгові об`єкти селища міського типу Чабани та проведено інструктаж з працівниками закладів торгівлі про недопущення продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, особам, які не досягли 18 років та попереджено про відповідальність за недотримання чинного законодавства ст.156 ч. 2 КУпАП, ст.15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту, етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів».


ШАНОВНІ БАТЬКИ!

У законодавстві України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час у громадських місцях. Дітям заборонено з 22:00 до 06:00 перебувати без супроводу батьків у громадських місцях!

Ст.180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.Згідно зі ст. 255 КУ КпАП, протоколи про порушення ст. 180-1 КУ КпАП вправі складати працівники поліції

Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть у суді (ст. 221 КУ КпАП).Посадових осіб підприємств, установ, організацій сфери розваг або громадського харчування очікує штраф у розмірі від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Закон України «Про охорону дитинства»:

Ст.20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування. Діти віком до 16 років з 22.00 до 6.00 години можуть перебувати у розважальних закладах, закладах громадського харчування лише в присутності батьків чи законного представника дитини.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі чи в громадських місцях (парки, вулиці, території шкіл та дитячих садків, дитячі та спортивні майданчики, бари, дискотеки, магазини з алкогольною продукцією тощо) у нічний час, буде притягнуто до адміністративної відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП)

Пам`ятайте, що безпека наших дітей залежить тільки від нас самих !

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних